·
Kuru börülce
·
Közlenmiş
kırmızı biber
·
Salatalık
Turşusu (kornişon)
·
Mısır
·
Yeşil
soğan
·
Nar
ekşisi
·
Zeytin
yağı
İstenen
miktarda börülce tuz eklenerek haşlanır. Haşlanan börülce süzülür ve soğumaya
alınır. Közlenmiş kırmızı biberler ve
salatalık turşusu börülce büyüklüğünde
küp küp doğranarak haşlanmış börülcenin üzerine eklenir. Tane mısırlarımız
da -genelde konserve kullanılır-
eklenir. Yeşil soğanlar ince doğranarak eklenir. Son olarak nar ekşisi ve
zeytin yağı eklenerek servise hazır hale getirilir.
Öneri: Salalık turşusundaki tuz ve börülce haşlanırken eklenen tuz yeterli olacağından ekstra tuz eklenmesi tavsiye edilmez. Malzemelerin miktarları kişinin isteğine göre azaltılıp arttırılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder