6 Şubat 2012 Pazartesi

BÖRÜLCE SALATASI



MALZEMELER:
·         Kuru börülce
·         Közlenmiş kırmızı biber
·         Salatalık Turşusu (kornişon)
·         Mısır
·         Yeşil soğan
·         Nar ekşisi
·         Zeytin yağı





 YAPILIŞI:
İstenen miktarda börülce tuz eklenerek haşlanır. Haşlanan börülce süzülür ve soğumaya alınır.  Közlenmiş kırmızı biberler ve salatalık turşusu  börülce büyüklüğünde küp küp doğranarak haşlanmış börülcenin üzerine eklenir. Tane mısırlarımız da  -genelde konserve kullanılır- eklenir. Yeşil soğanlar ince doğranarak eklenir. Son olarak nar ekşisi ve zeytin yağı eklenerek servise hazır hale getirilir.  

Öneri:  Salalık turşusundaki tuz ve börülce haşlanırken eklenen tuz yeterli olacağından ekstra tuz eklenmesi tavsiye edilmez. Malzemelerin miktarları kişinin isteğine göre azaltılıp arttırılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder