5 Şubat 2012 Pazar

Kum Tatlısı

MALZEMELER:
Hamuru için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı mavi haşhaş tohumu
1,5 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu (1 çay kaşığı karbonat isteğe göre ek olarak konabilir)
1 paket vanilya
Şerbet için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Süsleme için:
200 ml soğuk süt
1 paket krem şanti
10 gr. Dövülmüş antep fıstığı
YAPILIŞI
Hamurun hazırlanması: Yumurta ve şeker bir kapta veya mikserde çırpılır. yoğurt ve yağ eklenerek çırpmaya devam edilir. Daha sonra irmik ve haşhaş tohumu eklenir. Kabartma tozu ve vanilya una karıştırılarak hamurun kıvamı revani (kekten biraz koyu) kıvamına gelene kadar un eklenir. Hamur geniş bir tepsiye alınarak 150 derecede fırında kek gibi pişirilir.
Şerbetin Hazırlanışı: Şeker ve su tencerede karıştırılmadan kaynatılır. Kaynayınca soğumaya bırakılır. Kek ve şerbet ılık olunca, şerbet keke dökülür. Şerbet çekene kadar beklenir.
Süsleme: 200 ml soğuk süt bir paket krem şantiyle mikserde karıştırılır. Hazırlanan krem şanti dolapta dinlendirildikten sonra şerbetini çeken kekin üstüne sürülür. Son olarak krem şantiyle kaplanan kekin üzerine dövülmüş antep fıstığı eklenir
Öneri:Tatlımız dolapta bir gece bekledikten sonra servis edilirse daha güzel sonuç elde edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder