10 Nisan 2012 Salı

FELLAH KÖFTESİ

MALZEMELER:

Toplar için:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz, kekik, kuru nane, pul biber
  • Yarım demet maydanoz ( üzerine )

Sos için:

  • 1 baş sarımsak
  • 1'er talı kaşığı biber ve domates salçsı
  • 1 adet iri domates
  • Tuz, pul biber
  • Sıvıyağ

YAPILIŞI:

İnce bulgurlar üzerini geçmeyecek kadar ılık su ile ıslatılır ve 10 dak. yumuşamaya bırakılır. Süre sonunda bulgura tüm baharatlar ve salça ilave edilerek yoğrulmaya başlanır biraz kıvam tutunca yumurta kırılır ve iyice eze eze ovularak yoğrulur en son katı kıvamı tutturmak için un eklenerek yapışmayacak bir hamur kıvamıalıncaya dek yoğrulur.

Sonra hamurdan, nohuttan biraz büyük parçalar alınarak yuvarlanır ve ortasına küçük parmakla hafif bastırılarak un serpilmiş tepsiye atılır. Bütün köfteler tamamlanınca, kaynamakta olan tuzlu suda 10 - 15 dak haşlanır.

Diğer tarafta sıvıyağda ezilmiş sarımsak yakmadan sotelenir ardından salçalar ilave edilir ve karıştırılır en son minik doğranmış domatesler ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir ve en son baharatlar eklenerek ocaktan alınır.

Haşladığımız köfteler iyice süzülerek sudan çıkarılır ve servis tabağına alınır. üzerine hazırladığımız domates sosu ve bolca kıyılmış maydanoz serpilerek karıştırılır ve servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder