10 Nisan 2012 Salı

TEL KADAYIFLI VE SAKIZLI MUHALLEBİ

 MALZEMELER
·         1 litre süt
·         1 su bardağı şeker
·         1 nohut büyüklüğünde damla sakızı
·         3 dolu kaşık un
·         1 poşet toz krem şanti
·         250 gr tel kadayıf
·         1 su bardağı irice kıyılmış fındık (veya ceviz)
·         3 kaşık tereyağ
·         4 kaşık toz şeker

Önce kadayıfları bir tepsi üzerine sererek sıcak ve kuru bir yerde bir iki saat kurutalım. Bir büyükçe tavaya 3 kaşık tereyağ, 4 kaşık şeker ve tel kadayıfları koyalım. Kavurmaya başlayalım. 10 dakika sonra fındıkları da ilave ederek kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Kadayıfların rengi yavaş yavaş dönmeye başlayınca kapatalım.
Bir tencereye süt, şeker ve unu koyalım ve tel çırpıcıyla hiç pürüz kalmayıncaya, un iyice süt içinde dağılıncaya kadar karıştıralım. Sütü ateşe alalım ve çırpıcıyla karıştırmaya devam ederek muhallebiyi pişirelim. Ocaktan almaya yakın havanda dövdüğümüz damla sakızını muhallebiye ekleyelim ve 2-3 dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım, ılımaya bırakalım.
Muhallebi ılınınca bir poşet krem şantiyi ekleyelim ve mikser ile orta hızda 5 dakika çırpalım.
Kavrulmuş tel kadayıfın yarısını 3 parmak derinliğinde bir borcama koyalım. iyice bastırarak kadayıfları sıkıştıralım. Üzerine iyice soğumuş olan muhallebiyi dökelim. En üste tel kadayıfların kalan yarısını düzgünce yayalım. Muhallebinin her yanı kadayıfla kaplanması gerekiyor. Yine elinizle kadayıfları bastırmanız gerekiyor.
Buz dolabında bir kaç saat bekletip servis yapalım. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder