·
1 su
bardağı şeker
·
1 nohut
büyüklüğünde damla sakızı
·
3 dolu
kaşık un
·
1 poşet
toz krem şanti
·
250 gr
tel kadayıf
·
1 su
bardağı irice kıyılmış fındık (veya ceviz)
·
3 kaşık
tereyağ
·
4 kaşık
toz şeker
Önce kadayıfları bir tepsi üzerine sererek sıcak ve
kuru bir yerde bir iki saat kurutalım. Bir büyükçe tavaya 3 kaşık tereyağ, 4
kaşık şeker ve tel kadayıfları koyalım. Kavurmaya başlayalım. 10 dakika sonra
fındıkları da ilave ederek kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Kadayıfların
rengi yavaş yavaş dönmeye başlayınca kapatalım.
Bir tencereye süt, şeker ve unu koyalım ve tel
çırpıcıyla hiç pürüz kalmayıncaya, un iyice süt içinde dağılıncaya kadar
karıştıralım. Sütü ateşe alalım ve çırpıcıyla karıştırmaya devam ederek
muhallebiyi pişirelim. Ocaktan almaya yakın havanda dövdüğümüz damla sakızını
muhallebiye ekleyelim ve 2-3 dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım,
ılımaya bırakalım.
Muhallebi ılınınca bir poşet krem şantiyi ekleyelim
ve mikser ile orta hızda 5 dakika çırpalım.
Kavrulmuş tel kadayıfın yarısını 3 parmak
derinliğinde bir borcama koyalım. iyice bastırarak kadayıfları sıkıştıralım.
Üzerine iyice soğumuş olan muhallebiyi dökelim. En üste tel kadayıfların kalan
yarısını düzgünce yayalım. Muhallebinin her yanı kadayıfla kaplanması
gerekiyor. Yine elinizle kadayıfları bastırmanız gerekiyor.
Buz dolabında bir kaç saat bekletip servis yapalım.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder