MALZEMELER:
·
1
buçuk su bardağı tozşeker
·
1
su bardağından az sıvı yağı
·
1
buçuk su bardağı süt
·
3
adet yumurta
·
3
tepeleme yemek kaşığı kakao
·
1
vanilya
·
1
kabartma tozu
·
2
buçuk su bardağı un
· Üzeri için hindistan cevizi
· Üzeri için hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Geniş
karıştırma kabınıza tozşekeri, yağı, sütü koyup kakaoyu içine eleyin ve
mikserle karışana kadar çırpın. Bu karışımdan 1 buçuk su bardağı dolusu ayırın.
Kalan
sıvılara yumurtaları tek tek kırıp mikserle çırparak yedirin.
Üzerine
unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyip düşük devirde çırpıp
karıştırın.
Yağlamış
ve unlanmış dikdörtgen tepsiye keki döküp önceden ısıtılmış 170C dereceli
fırında kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirip fırından alın.
Hemen
ayırdığınız karışımı dibe çöken şeker varsa tekrar kaşıkla karıştırıp kekin her
tarafına gelecek şekilde dökün.
Soğuduktan
sonra üzerine hindistan cevizi eleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder