10 Nisan 2012 Salı

ISLAK KEK


MALZEMELER:
·         1 buçuk su bardağı tozşeker
·         1 su bardağından az sıvı yağı
·         1 buçuk su bardağı süt
·         3 adet yumurta
·         3 tepeleme yemek kaşığı kakao
·         1 vanilya
·         1 kabartma tozu
·         2 buçuk su bardağı un 
·         Üzeri için hindistan cevizi

YAPILIŞI:
Geniş karıştırma kabınıza tozşekeri, yağı, sütü koyup kakaoyu içine eleyin ve mikserle karışana kadar çırpın. Bu karışımdan 1 buçuk su bardağı dolusu ayırın.
Kalan sıvılara yumurtaları tek tek kırıp mikserle çırparak yedirin.
Üzerine unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyip düşük devirde çırpıp karıştırın.
Yağlamış ve unlanmış dikdörtgen tepsiye keki döküp önceden ısıtılmış 170C dereceli fırında kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirip fırından alın.
Hemen ayırdığınız karışımı dibe çöken şeker varsa tekrar kaşıkla karıştırıp kekin her tarafına gelecek şekilde dökün.
Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi eleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder