10 Nisan 2012 Salı

FIRINDA MAKARNA


MALZEMELER

·         1/2 pk fiyonk makarna
·         rendelenmiş kaşar peyniri
·         1 küçük kavanoz garnitür
·         3 yemek kaşığı un
·         3- 3,5 su bardağı kadar süt
·         3 yemek kaşığı sıvıyağ
·         1 /2 çay kaşığı karabiber
·          Salam
·       yeterince tuz


YAPILIŞI:

Tencereye sıvıyağı koyup kızdırarak, unu ve tuzu ekleyip kavurun. Üzerine sütü katıp tel karıştırıcı yardımı ile koyulaşana kadar pişirerek, beşamel sosunu hazırlayın.
Tencereye bol su koyup tuzu ekleyerek kaynatın. Kaynayan suya makarnaları atıp yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Süzdüğünüz makarnayı soğuk sudan geçirerek tekrar süzüp kullanmak üzere bekletin.
Beşamel sosun olduğu tencereye sırasıyla makarnayı, garnitürü, salamı, karabiberi ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı büyük kare borcama döküp eşit şekilde yayın. Son olarak üzerine kaşar peyniri serpiştirip, 180 derce fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçince dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder