MALZEMELER
·
1/2 pk fiyonk makarna
·
rendelenmiş kaşar peyniri
·
1 küçük kavanoz garnitür
·
3 yemek kaşığı un
·
3- 3,5 su bardağı kadar süt
·
3 yemek kaşığı sıvıyağ
·
1 /2 çay kaşığı karabiber
· Salam
· yeterince tuz
YAPILIŞI:
Tencereye sıvıyağı koyup
kızdırarak, unu ve tuzu ekleyip kavurun. Üzerine sütü katıp tel karıştırıcı
yardımı ile koyulaşana kadar pişirerek, beşamel sosunu hazırlayın.
Tencereye bol su koyup tuzu
ekleyerek kaynatın. Kaynayan suya makarnaları atıp yumuşayana kadar haşlayıp
süzün. Süzdüğünüz makarnayı soğuk sudan geçirerek tekrar süzüp kullanmak üzere
bekletin.
Beşamel sosun olduğu
tencereye sırasıyla makarnayı, garnitürü, salamı, karabiberi ve tuzu ekleyip
iyice karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı büyük kare borcama döküp eşit
şekilde yayın. Son olarak üzerine kaşar peyniri serpiştirip, 180 derce fırında
kaşar peynirleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı
geçince dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder