16 Mart 2012 Cuma

KATMER POĞAÇA

MALZEMELER:

Hamuru için:
·         1 su bardağı süt
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 yumurta (ak içine sarı üstüne)
·         1 yemek kaşığı kuru maya  veya 20 gr yaş maya
·         2 çay kaşığı tuz
·         2 çay kaşığı şeker
·         Aldığı kadar un
İçi için:
·         75 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
·         100 gr beyaz peynir

YAPILIŞI:
1 yemek kaşığı mayayı yarım çay bardağı ılık suda eritin. Daha sonra süt, yumurta akı, tuz, şeker, sıvı yağ ve un ile hamur hazırlanır.
Hazırlanan hamuru sekiz eş parçaya bölüp her bir parçayı tabak büyüklüğüne açın.
Parçalar aralarına tereyağı sürülerek üst üste konur. Hepsi birlikte 7yaklaşık 70 cm çapına açılır. Açılan yufka 12 eşit parçaya bölünür. Hazırlanan beyaz peynir dilimlere koyularak sarma gibi sarılır.
 20 dk kabarması için beklenir ve yağlanmış tepsiye alınarak üstüne yumurtanın sarısı sürülür. Süsleme için susam ve çörek otu kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder