10 Nisan 2012 Salı


ANTEP FISTIKLI İRMİK TATLISI



MALZEMELER:

·         100 gr. Tereyağ
·         200 gr. İrmik
·         0,5 lt. Süt
·         250 gr. Toz Şeker
·         80 gr. Toz Antep Fıstığı
·         1 Parça Damla Sakızı



 YAPILIŞI:
Bir tencerede süt, şeker ve antep fıstığı kaynamaya bırakılırken diğer bir tencerede eritilmiş tereyağda irmik kavrulur. İrmiğin rengi biraz değişince (10-15 dakika kavurdum) kaynayan süt ilave edilir, damla sakızı eklenir. Topaklanmaması için hızlıca karıştırılıp ocaktan alınır. İrmik helvasına benzer bir kıvamı oluyor ama biraz daha yapışkan, daha koyu kıvamlı aynı zamanda. Küçük kare borcama dökülüp buzdolabında dinlendirilir. 1-2 saat sonra kesilip servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder