ANTEP FISTIKLI İRMİK TATLISI
MALZEMELER:
·
100 gr. Tereyağ
·
200 gr. İrmik
·
0,5 lt. Süt
·
250 gr. Toz Şeker
·
80 gr. Toz Antep Fıstığı
·
1 Parça Damla Sakızı
YAPILIŞI:
Bir tencerede süt, şeker ve antep fıstığı kaynamaya
bırakılırken diğer bir tencerede eritilmiş tereyağda irmik kavrulur. İrmiğin
rengi biraz değişince (10-15 dakika kavurdum) kaynayan süt ilave edilir, damla
sakızı eklenir. Topaklanmaması için hızlıca karıştırılıp ocaktan alınır. İrmik
helvasına benzer bir kıvamı oluyor ama biraz daha yapışkan, daha koyu kıvamlı
aynı zamanda. Küçük kare borcama dökülüp buzdolabında dinlendirilir. 1-2 saat
sonra kesilip servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder